Endüstri Mühendisliği, her ne kadar geniş çaplı bir çalışma alanına sahip olsa da bu geniş çaplı durumun olumsuz yanları da olabilmektedir. Bunlarda toplum tarafından endüstri mühendisliğinin yanlış anlaşılmasına sebep olmaktadır. Endüstri mühendisliğinde doğru bilinen 10 yanlışı sizler için derledik.

1- Endüstri Mühendisliği İşletmenin Matematik Ağırlıklı Olanıdır

Endüstri Mühendisliği başlı başına bir mühendislik alanı olup kurulu sistemlerin, şirketlerin ve kuruluşların işleyişini yönetir ve devamlılığını sağlar. Örnek vermek gerekirse ticaret yapan bir firmada ürünlerin nasıl daha çok satılacağını, üretim yapan bir fabrikada hangi ürünün talep göreceğini ve oluşan talebin nasıl karşılanacağını planlar. İşletme ise yönetim ve işleyiş üzerine düşünür.

Endüstri Mühendisliği İşletmenin Matematik Ağırlıklı Olanıdır

2- Endüstri Mühendisleri Proje Yönetemezler

Büyük projelerin verimli bir şekilde işlemesi için endüstriyel analizlerin yapılması gereklidir. Endüstri mühendisleri direkt olarak projenin başında bulunmasalar bile projenin en önemli noktalarında yer almaktadırlar. Genel anlamda baktığımızda projenin daha az maliyetle hayata geçirilmesi, eldeki zamanın daha iyi değerlendirilmesi gibi konular endüstri mühendisliği sayesinde analiz edilmektedir.

Endüstri Mühendisleri Proje Yönetemezler (İmza Yetkileri Yoktur)

3- Endüstri Mühendisleri, Endüstri Meslek Lisesi Mezunudur

Sadece isimlerinde “endüstri” geçtiği için Endüstri Mühendisliği ve Endüstri Meslek Liseleri‘nin birbirleriyle karıştırılmaları bu durumla karşılaşana kadar hiçbir öğrenciye inandırıcı gelmeyecektir ancak bu endüstri mühendislerinin artık alıştığı bir durum denebilir. Oysa ki Endüstri Meslek Liseleri bir ortaöğretim kurumu türüyken Endüstri Mühendisliği üniversitelerde bulunan bir lisans bölümüdür.

Endüstri Mühendisleri, Endüstri Meslek Lisesi Mezunudur

4- Endüstri Mühendisleri Sadece Yönetici Pozisyonlarında Çalışırlar

Endüstri Mühendisliği yapı itibariyle yönetici pozisyonlarında çalışmaya müsait bir alandır ancak tüm bölümü bununla kısıtlamak yanlıştır. Bir endüstri mühendisi yöneticilik dışında pek çok pozisyonda görev alabilir.

Endüstri Mühendisleri Sadece Yönetici Pozisyonlarında Çalışırlar

5- Endüstri Mühendisleri Kendi İşlerini Kuramazlar

Endüstri mühendisleri pek çok alanda bilgi sahibi oldukları için iş yönetme kadar iş kurma konusunda da bilgilidirler. Kendi uzmanlık alanlarına göre pek çok sektöre atılabilir ve kendi işlerini yönetebilirler.

Endüstri Mühendisleri Kendi İşlerini Kuramazlar

6- Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği’nin Alt/Üst Dalıdır

Endüstri Mühendisliği, işletme olmadığı gibi işletme mühendisliği de değildir. İki alanın da kendine has noktaları bulunmaktadır. Tıpkı işletmede olduğu gibi endüstri mühendisliği, işletme mühendisliğinden de bağımsız bir bölümdür.

İşletme Mühendisliği'nin Alt/Üst Dalıdır

7- Endüstri Mühendisliği Sözel Bir Bölümdür

Adında mühendislik bulunan bir bölümün sözel olması mümkün değildir. Bunun yanı sıra çalışma alanlarından dolayı analiz, istatistik gibi ağır matematik derslerini de görmektedirler.

Endüstri Mühendisliği Sözel Bir Bölümdür

8- Endüstri Mühendisleri Belli Bir Alana Yönelmemektedir

Çalışma alanı geniş olup her sektörde çalışabilecek bir bölüm olmasından dolayı mezunlarının uzmanlaşabileceği pek çok alan bulunmaktadır. Bu mezunların belli bir alana yönelememesini değil aksine ilgi alanlarına uygun alana yönelebilecek kadar seçeneğe sahip olmaları anlamına gelmektedir.

9- Her Mezun C Level Yönetici Olur

Bu her ne kadar güzel görünen bir madde olsa da endüstri mühendislerine farklı pozisyonlarda da ihtiyaç olabilmektedir. Bu sebeple sadece CEO, CFO gibi pozisyonlarda yer almazlar.

Her Mezun C Level Yönetici Olur

10- Endüstri Mühendisliği Hakkında Her Şey EMG’19’da

Eğer Endüstri Mühendisliği hakkında sektörden konuşmacıların yer aldığı ve pek çok departman hakkında bilgilerin verildiği Endüstri Mühendisliği Günleri’nde yer almak istiyorsanız siz de EMG kayıt formunu doldurabilirsiniz.

endüstri mühendisliği günleri kayıt

Yeni içeriklerden haberdar olmak ister misiniz?

Mail adresinizi bırakın ve yeni blog yazılarından haberdar olun!
ABONE OL
KVKK kanununa göre e-posta adresimden iletişime geçilmesine izin verilmiş sayılacaktır
close-link
Blog yazımızı beğendiniz mi?